A robotok már itt vannak és okosabbak, mint gondolnád! De szerencsére minket segítenek a marketing optimalizálásában. Az AI marketing (Artificial Intelligence marketing) azért van, hogy véget vessen annak, hogy a marketing folyamataink minden apró részletét magunknak kelljen intéznünk. Vége a találgatásoknak és a végtelen A/B teszteléseknek! Végre már nem csak a közösségi média bejegyzések megosztását és hírlevelek kiküldését lehet önműködővé varázsolni. 

Általában mire gondolunk az AI marketing vagyis a ‘marketing automatizáció’ kifejezés hallatán? E-mail küldés, ügyfélszolgálat, közösségi média posztolás, landing oldal készítés… Azonban vannak  olyan eszközök, melyek segítségével ettől sokkal több munka elvégezhető (arról nem is beszélve, hogy jobb eredményeket is tudunk elérni). 

Melyek a legjobb szoftverek erre a célra?

Sokan ismerik a MailChimpet, mint email marketing szoftvert, de ma már rengeteg marketing automatizációs szoftver és szolgáltatás is van, amivel könnyen tudsz eredményeiden emelni. Többek között:

  • SALESmanago

Egy mesterséges intelligencián alapuló rendszer.

Funkciói között megtalálható a webhelyfigyelés, amely egyedülálló üzleti ismereteket nyújt a felhasználóknak, így növelve az értékesítési és marketing tevékenységek hatékonyságát.


A szoftver részletes információkat nyújt az ügyfelekről (legyen szó jelenlegiről vagy potenciálisról), ezáltal teljesen rájuk szabott kampányokat, kedvezményeket tudunk küldeni nekik. Ezt ügyfélszegmentálás és klaszterezés segíti.


A SALESmanago szoftvere A/B/X tesztelésre is ad lehetőséget, valamint űrlapok és felugró ablakok létrehozására is. Ezenkívül RFM automatizálást, a látogatók profilozását és chatbot funkciók létrehozását is meg tudjuk tenni.

Az ügyfélszolgálatuk elérhető telefonon, chaten vagy e-mailben, de oktatóvideók és tréningek, képzések, és egyéni konzultációs lehetőségek is rendelkezésünkre állnak, ha segítségre van szükségünk.

  • MailChimp

Talán be sem kell mutatnunk ezt a programot. Népszerűsége annak köszönhető, hogy rendkívül felhasználóbarát és széles az ingyenesen elérhető szolgáltatások palettája is.

Nem hiába ismert az hírlevél megoldásairól a szoftver: e-mail sablonok és személyre szabott lehetőségek is elérhetőek a Creative Assistant opcióval.

Könnyedén szinkronizálhatjuk a webshopunkkal és összeköthetjük a Facebook oldalunkkal is. Továbbá van lehetőség kérdőív, valamint landing page készítésre is, sőt A/B tesztelést és szegmentálást is végezhetünk a szoftverrel.

Kicsitől nagy felhasználói bázissal rendelkezőknek is remek megoldás.

Ügyfélszolgálatukat akár LiveChaten is elérhetjük. Ezenkívül online tréning anyagok, útmutatók, videók és rengeteg hasznos infóval ellátott bloggal is rendelkeznek.

  • HubSpot 

A legismertebb marketing automatizációs szoftver.

Fontos jellemzői közé tartozik, hogy rendkívül felhasználóbarát és könnyen használható. Marketing és sales folyamatokat segítő alkalmazások tömkelege áll a felhasználó rendelkezésére, ami által a folyamatok megkönnyítésére, fejlesztésére van lehetőség.

Többek között automatizálásra, közösségi média kampány kezelésre, ügyfélkapcsolat (CRM) menedzselésére használható. Előre elkészített hírlevél sablonok és viselkedés alapú automata e-mail sorozat is igénybevehető vagy létrehozható. Van lehetőség az e-mail kampányok A/B tesztelésére.

A készítők rendszeres blogposztokkal, videókkal (élő vagy előre felvett), alkalmankénti webináriumokkal segítik az ügyfeleiket.

Az ingyenes csomagon kívül, több fizetős verzió is rendelkezésünkre áll.

  • ActiveCampaign

A program segítségével egy sokrétű marketing automatizációs rendszert kaphatsz.

Az e-mail kampányok teljeskörű menedzselésén (e-mailek küldése, e-mail sorozatok készítése, szegmentált e-mail küldés, időzítés, stb.) kívül, a kampány statisztikáihoz is hozzáférünk. Ezenkívül személyre szabott sms-ek kiküldése, és landing page-ek létrehozása is lehetséges, mindenféle fejlesztői ismeretek nélkül.

A weboldalad ügyfélélménye is növelhető a szoftver segítségével – termékajánlások a használók kattintásai alapján, ami több formában is elérhető (e-mail vagy hirdetés). 

Kiemelendő az ügyfélszolgálat programjuk, melyet többek között Shopify-jal, Salesforce-szal és Facebookkal lehet összekötni.

A kezelőfelület rendkívül felhasználóbarát.


Többféle csomag választható, így elérhető kis- és középvállalkozásoknak is. Főleg azoknak ajánlott, akik nemcsak a hírlevelezésben érdekeltek, hanem a háttérben folyó analíziseket is szeretnék tudni, és automatizálni azokat.

Az Artifisoft egy olyan megoldást nyújt, amellyel ezt és még sokkal több mindent tehetsz a marketinged kimaxolásáért A (további partnerek mellett) SALESmanagoval, a HubSpottal, és az ActiveCampaign-nel együttműködésben lévő szakértő csapat nemcsak feltérképezi, megtervezi, és automatizálja a fent említett folyamatokat, hanem hasznos információval látja el a használót. 

AI marketinget, automatizációs folyamatokal beállító fiatal nő  a laptopján dolgozik. Az ő és munkatársa válla látszik.

Miben könnyíti meg a munkádat a SALESmanago?

1. Növelheted üzleted hatékonyságát és a bevételeket

Növeli a weboldalad látogatottságát, új vásárlókat hoz, és több eladást leszel képes generálni! Továbbá rengeteg időt spórolhatsz meg az automatizáció segítségével. 

2. Csökkentheted a költségeket

Az időn kívül a költségekből is visszavághatsz. Nem kell új embert foglalkoztatnod mindazokra a feladatokra, amiket egy marketing automatizációs szoftver képes ellátni. Továbbá versenyelőnyhöz juttathat, hiszen cookie-k nélkül használható.

3. Könnyű használat 

A “no-code” implementáció segítségével könnyedén működtethető bárki által. A teljes felület az egyszerű használat jegyében készült. Nem kell informatikusnak lenned, hogy képes legyél létrehozni, például egy kampányt a kapott adatok által.

4. Minden csatornán működő automatikus kommunikáció a vásárlókkal

Nincs szükséged különböző applikációkra, a különböző csatornákra. Konzisztens, de mégis személyre szabott üzenet átadása egyszerűen.

5. Hatékonyan követi és elemzi a vásárlók viselkedését 

Amint rákattint a potenciális vevő az általad küldött linkre, egyből figyelni kezdi a viselkedését a weboldalon, bármilyen eszközről is történjen az oldal látogatása. Ezenkívül az ügyfél által megadott adatok is feldolgozásra kerülnek (zero party customer data). Ezáltal részletes képet kapsz a vevőidről.

6. Analitikák, riportok készítése

A program a nézelődők minden mozdulatát figyelemmel követi a weboldaladon, ami alapján rendkívül hatékony A/B/X tesztelés hozható létre. Továbbá minden részletre kiterjedő elemzések (Customer Lifetime Value), pontosan mérhető eredmények is kaphatók. Ezenkívül optimalizálja a folyamatokat.

7. Kampányok és hirdetési stratégiák készítése

A begyűjtött és csoportosított adatok által a program képes automatikus kampányokra javaslatot tenni, de akár teljes egészében létrehozni őket. 

8. Személyre szabott tartalmak készítése és automatizált küldése

Az összegyűjtött adatok által képes a program szegmentálni a különböző vásárlókat, ezáltal teljesen rájuk szabva a kommunikációt a tartalomtól egészen a kiküldés idejéig. Ezáltal javítva az ügyfélélményt.

9. A szoftver teljesen a mi igényeinkre szabható

Csak azt kell elvenned belőle, amire igényed van. Azokat a szolgáltatásokat, amelyekre nincs szükséged, kihagyhatók.

10. Egyszerűen integrálható

Kódolás nem szükséges. Továbbá bármilyen, már meglévő szoftverrel együtt használható. Így az eddig összegyűjtött adatok nem vesznek kárba!

Miben tud segítségedre lenni egy marketing automatizációs szakértő csapat, mint az Artifisoft?

  1. Csapatunk weboldalad elemzése után segít kiválasztani a megfelelő automatizációs szoftvert
  2. Minden ügyfelünk számára teljesen személyre szabott csomagot javaslunk, 100%-osan személyre szabott funkciókkal
  3. Ügyfélszolgálat magyar és angol nyelven
  4. Biztosítunk egy marketing automatizációs specialistát projekt menedzserként
  5. Teljes körű támogatás az implementáció és az üzemeltetés során

Az idő mindenki számára véges. Ezért az AI marketing és az Artifisoft szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy temérdek időt spórolhatunk a használatával. Képzeld el, hogy nem kell többé csupán 1-2 felületet kiválasztanod a kommunikációra, mert több nem fér bele. Valamint hosszú órákat azzal töltened, hogy megpróbálod kitalálni mi jár a vásárló fejében, és mire vágyik igazán. Sőt, a kampány készítésre szánt idő is lerövidül! Lépj a marketing automatizáció jövőjébe az Artisoft által!

AI marketinggel, automatizációval dolgozó nő keze látszik oldalnézetből, ahogy gépel egy laptopon.